Crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2litri lapte,
  • 400g de zahar + 10 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 12 oua.

Mod de preparare

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi se lasa la racit.Se pun cele 10 linguri de zahar intr-o cratita emailata,cu peretii mai inalti,si se caramelizeaza pe foc mic.In timp ce zaharul se coloreaza,se misca cratita,pentru ca zaharul sa se dispuna uniform pe peretii ei. Se bat bine ouale si se amesteca cu laptele,apoi se pune amestecul in cratita cu zaharul carmelizat, se aseaza cratita in alt vas mai mare,umplut pe jumatate cu apa. Vasul se pune pe foc mic si se fierbe crema pina la consistenta unei smintini groase.Se serveste rece,taiata direct din cratita in care s-a facut.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise