Crema de zahar ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 ouă
  • - 750 ml de lapte
  • - 8-10 linguri de zahăr (depinde de gust)
  • - un plic de zahăr vanilat
  • - smântână pentru frişcă (am folosit LaDorna, pentru ornat), sirop de ciocolată (pentru ornat)

Mod de preparare

- caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid). Turnăm zahărul caramelizat în formele în care facem crema şi îl întindem pe pereţii lor.

- batem ouăle cu mixerul şi turnăm laptele peste ele. Mixăm în continuare . Turnăm compoziţia în forme.

- băgăm la cuptor 30 de minute, timp în care preparăm frişca pentru ornat.

- scoatem crema de zahăr ars de la cuptor.

- Ornăm cu frişcă şi sirop de ciocolată.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise