Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pahare de lapte
  • 2 pahare de zahar
  • 11/3 pahar de amidon de porumb
  • 1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie
  • 10 galbenuse
  • 4 pahare zahar pudra
  • 250 ml smantana de frisca

Mod de preparare

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si cu amidonul de porumb si cand laptele fierbe se face egalizare de temperatura, se adauga putin lapte la crema de galbenusuri, se amesteca bine dupa care se adauga compozitia la laptele fierbinte si se amesteca incontinuu pana crema se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit - se poate acoperi cu naylon si se pune in frigider.

Se bate smantana intr-o frisca moale si se adauga la crema de vanilie rece in miscari usoare ca sa nu sparga volumul care are frisca.

Aceasta crema este adevarata crema de cremsnit care se foloseste la prajitura si este foarte gustoasa.

Eu o folosesc la cremsnit dar de multe ori o folosesc si la alte prajituri chiar pe o foaie de pandispan, torn crema pe toata suprafata o las sa se intareasca la rece si deasupra adaug o glazura de ciocolata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise