Crema de vanilie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri de ou
  • 10 linguri de zahar
  • 4-5 linguri de faina
  • 1 litru lapte

Mod de preparare

Galbenusuri de ou se freaca cu 10 linguri de zahar, 4-5 linguri de faina si se pun cateva linguri de lapte sa le dezlege. Restul de lapte, pana la 1 kg se pune la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se da la o parte si se toarna putin cate putin peste galbenusurile frecate, pana se incorporeaza tot laptele.Se pune totul la foc mic si se lasa sa mai clocoteasca un pic.Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Cand se raceste crema este mai grosuta,ca o budinca.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise