Crema de naut

Punem nautul la innmuiat de seara.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g năut fiert și scurs
  • 1 ceapa
  • 1/2 morcov
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură chimen măcinat
  • 2 căței usturoi
  • ulei, după gust
  • boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • cateva frunze de menta proaspata
  • carnati de casa

Mod de preparare

Asta este rețeta originală pentru crema de naut. Există multe variante în care poate fi preparat dar, la început, trebuie să facem rețeta de bază, cea originală și apoi să încercăm variante noi.

Punem nautul la innmuiat de seara. Apoi il fierbem cu ceapa si morcovul taiate.

Se pun boabele de naut cu ceapa si morcovul, într-un vas de mixer și se mărunțesc, adăugând puțină apă de la fierbere. Se adauga usturoiul, chimenul, sarea și se mixează în continuare turnând ulei, puțin câte puțin.

Se gustă periodic, căci gustul final este dat de cât ulei se dorește a se pune. Punem oregano si frunzele de menta si amestecam bine. Se serveste cu carnati de casa sau simpla.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise