Crema de mascarpone si capsuni

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 gălbenuşuri;
  • -2 linguri de zahăr tos;
  • -250 g mascarpone;
  • -zahăr vanilinat;
  • -150 g smântână 12% grăsime (recomandare:Boni);
  • -150 g iaurt cu căpşuni 3,5% grăsime;
  • -400 g căpşuni;
  • -4 linguri zahăr;
  • -zeamă de la 1/2 lămâie;
  • -1 tub de frişcă;
  • -frunze de mentă.

Mod de preparare

Se pun la fiert capsunile cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa pana cand dau in clocot si se formeaza un sos. Se lasa sosul la racit.

Se amesteca cu mixerul mascarpone cu smantana, galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul tos si se lasa la frigider.

Se iau 4 pahare in care se va servi desertul si se adauga 2 linguri din crema de mascarpone, apoi 2 linguri iaurt de capsuni. Peste aceasta se aseaza un strat din sosul de capsuni, iar peste acesta inca un strat din crema de mascarpone. Ultimul strat va fi format din sos de capsuni.

Se lasa la rece aproximativ 1 ora. La final se adauga frisca si se orneaza cu menta si capsuni.

Pofta Buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise