Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi .
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise