Cremă cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4ciuperci champignon
  • 200ml lapte
  • 1lingură făină albă
  • 1lingură ulei de măsline
  • 20g unt
  • sare

Mod de preparare

Curățăm ciupercile cu o perie ușor umezită, apoi le tăiem lamele și le tocăm mărunt cu cuțitul. Apoi le călim puțin în uleiul de măsline.

Încălzim laptele cu puțină sare într-o olicioară, și topim untul în alta. Încorporăm făina în unt, amestecând încet cu un tel micuț. Punem rântașul în laptele clocotit, amestecând continuu până se îngroașă compoziția. Adăugăm imediat ciupercile tocate și lasăm amestecul să se răcească.

Punem compoziția într-un caston și amestecăm continuu să se răcească, în așa fel încât să nu se formeze deasupra nicio pojghiță.

Servim crema cu ciuperci pe felii de păine prăjită caldă, o bunătate!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise