Se pune laptele intr-o craticioara, impreuna cu frisca, 120 g de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara, se da in clocot, dupa care se lasa 10 minute sa se patrunda. Se indeparteaza coaja de lamaie si scortisoara si se toarna incet in lapte galbenusurile batute, amestecand puternic cu telul. Se trece apoi crema astfel obtinuta printr-o sita si se umplu cu ea 4 boluri mici, termorezistente.
Se-ncinge cuptorul la 100gr.. Se pun bolurile in cuptor intr-un vas cu apa clocotita si se lasa 35-40 de minute, pana ce se intareste crema. Se lasa crema sa se raceasca, se presara peste ea zaharul ramas, se da din nou la cuptor - sub gril - si se mai lasa 5-7 minute sa se caramelizeze.
Se curata o portocala (coaja sa fie foarte subtire) si se taie coaja marunt. Celelalte portocale se curata in asa fel, incat sa se indeparteze pielita alba. Se taie miezul felii si se lasa sa se marineze 10 minute, intr-un sirop preparat din vin, miere si coaja de portocala. Crema se serveste rece, impreuna cu portocalele marinate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise