Crema caramel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar brun
  • 500 ml smantana
  • (25% grasime)

Mod de preparare

1) Amesteci 4 lg de zahar cu smantana si atunci cand zaharul sa topit, pui amestecul pe foc si il fierbi .
2)Amesteci galbenusurile, si le pui peste smantana fierbinte, adaugi esenta de vanoilie, sarea si mai amesteci putin.
3)topesti restul zaharului intr0un vas termorezistent si agiti, pentru a acoperi pereti cu zaharul, cand aceasta sa intarit, versi crema intr0un vas si dai la cuptor pentru 40 de minute.
4)Scoti vasul din cuptor si , dupa ce sa racit crema, o dai la frigider peste noapre.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise