crema caramel.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 400 g zahar,
  • zahar vanilat,
  • 50 ml rom.

Mod de preparare

Preparare: ouale se amesteca cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas apoi se tapeteaza cu acest caramel formele (cestile) in care se toarna compozitia obtinuta. Cestile (formele) astfel umplute se asaza intr-un vas cu apa fierbinte (bainmarie), se acopera si se introduc la cuptor, la temperatura moderata, timp de cca 45 minute. Cind crema este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste rasturnata pe farfurioara de servire sau direct din forme. Se poate prepara si intr-un vas mai mare.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise