Crema alba cu crusta de caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml lapte, 250 gr. frisca, 1 baton vanilie,
  • 1 baton scortisoara, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 oua, 4 galbenusuri, 180 gr. zahar,
  • 4 capsuni taiate jumatati si 3 linguri fistic tocat pentru decor

Mod de preparare

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in lapte, alaturi de scortisoara si coaja de portocala. Se aduce la fierbere. Ouale, galbenusurile si 80 gr. zahar se freaca intr-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte si frisca prin sita si se toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune in bain-marie si se bate pina se ingroasa. Se toarna in boluri si se lasa sa se raceasca.

Se caramelizeaza 100 gr. zahar si 10 ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece 60 min.

Se orneaza crema cu fistic si capsuni

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise