Crap cu sos marinat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 crap mijlociu,
  • - sare,
  • - 1 kg rosii,
  • - 1 ceasca ulei,
  • - piper boabe,
  • - 3 linguri faina,
  • - 1 lingura otet,
  • - 1 lamaie,
  • - 1 foaie de dafin, 1 morcov

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul. In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit pana devine de consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele. Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste. Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise