Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza si se condimenteaza cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei (se unge si pestele cu ulei), care se introduce la cuptor pentru cca 15 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul (stropit peste peste). Cind este gata, bine rumenit, se scoate si se mentine la cald. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie in felii subtiri si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se adauga orezul in timpul inabusirii. Cind s-a rumenit, se pune la fiert in supa sau in apa, in cantitate de doua ori mai multa decit orezul si se fierbe cca 10 minute. Se adauga rosiile curatate, spalate si taiate in felii si piperul. Cand lichidul a scazut la nivelul orezului se introduce vasul la cuptor pentru cca 15 minute. La sfirsit se adauga untul topit deasupra. Se serveste portia de peste cu garnitura de orez alaturi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise