Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.
Toate ingredientele sa va fie la indemana...
-Intr-un lighean,se cerne 1 Kg de faina.
-separat cuburile de drojdie se amesteca si se freaca cu putin zahar pana devine o crema
-intr-un alt castronel 4 linguri de faina amestecate cu putin lapte caldut ca sa faceti maiaua
-intr-un alt castronel se sparg ouale si se bat impreuna cu 1 lingurita de sare si 1 cana de zahar, se adauga apoi zaharul vanilat cam 3 pliculete sau 3 lingurite, coaja de lamaie si un strop de esenta de rom
-toate ingredientele de mai sus se amesteca si se pun peste faina cernuta in centru.
-cand incepeti framantatul sa fie foarte cald, sa aveti la indemana cele 8 linguri de ulei, untul foarte moale...atentie nu lichid,si mierea lichida...sa nu folositi foarte mult unt si nici chiar ulei pentru ca nu mai iese miezul pufos si d un aspect uleios cozonacului...am patit-o....loool
- framantatul dureaza 1 ora si sa fie cat mai intens...
-dupa ce a-ti terminat cu framantatul, se lasa in acelsi lighean, se acopera cu o folie de plastic, un prosop de bucatarie curat si apoi cu o patura foarte groasa si se lasa cam 1-2 ore la crescut
-umplutura o las la alegerea fiecareia
eu am ales stafidele si cacao
am tinut cam o ora stafidele in lapte si rom, dupa care le-am scurs si le-am preparat intocmai...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise