Cozonaci din carne de porc

Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -3 kg.carne de porc,macra;
  • -10 oua fierte;
  • -10 oua crude;
  • -2 legaturi de usturoi verde;
  • -2 legaturi de ceapa verde;
  • -1 legatura leustean verde;
  • -1 lingurita tarhon;
  • -1 lingurita piper macinat;
  • -1 lingurita cimbru;
  • -1 lingura sare;
  • -1 lingurita chili;
  • -1 paine de 300 gr;
  • -600 gr.bacon.

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte dulce sau apa prin masina de tocat carne.

Se toaca verdeturile si se pun peste carnea tocata, se adauga condimentele, sarea, ouale crude si se omogenizeaza compozitia.

Se imparte compozitia in patru parti egale, se pune hartie de copt in doua tavi, se asaza felii de bacon in asa fel incat sa ocupe toata tava. Se pune in cele doua tavi cate 1/4 din compozitie, se asaza oua fierte, curatate, se pune restul de cate 1/4 de compozitie in fiecare tava, se inveleste compozitia cu bacon si se dau tavile la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit sau pana cand sunt gata rumeniti.

Se opreste focul, se lasa in tavi sa se raceasca bine dupa care pot fi portionati si serviti .Este intr-adevar o mancare cu multe calorii sau cum or zice altii bombe calorice, dar este un preparat foarte delicios si nu va muri nimeni daca va gusta asa ceva la masa de Sf.Pasti.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise