Cozonaci cu unt din anul 1908

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 20 gr deojdii
  • 175 gr unt
  • 55 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • lapte
  • sare si coaje de lamaie rasa
  • 70 gr stafide

Mod de preparare

Din faina,drojdie,unt,zahar,galbenusuri,lapte,sare si coaje de lamaie rasa se formeaza un aluat nu prea tare si se framanta atata pe scandura,pana aluatul face basici.Apoi se acopera cu un servet ca sa creasca.Apoi pui inauntru stafidele.Din aluat se impart trei parti,din fiecare parte intinzi o coarda si impletesti o coada in trei si pui aceasta intr-o tava de tinichea unsa cu unt.Cand creste ungi cu galbenus de ou,coci in cuptor fierbinte se presari cu zahar.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise