Cozonac trandafir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 cuburi drojdie proaspata (2x25g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250g margarina
  • 500 ml lapte
  • esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei la ochi

Mod de preparare

Se prepara un amestec cu toate ingredientele se lasa la dospit. se divide in mingiute egele de preferinta la masura tavi.

Se intinde fiecare mingiuta si se pune deasupra umplutura: un strat de nutella-ciocolata alba si normala, rahat dat prin zahar tos, praf de cacao (sau cum preferati).

Se ruleaza in interior si apoi se ruleza iar de la in cap, in asa fel incat sa iasa ca o conchilie de melc... se continua si cu celelalte mingiute.

Se unge tava cu unt si pudrata cu zahar, se pun conchiliile in forma de jur imprejur, se introduce in cuptorul incalzit bine si se controleaza aproape de final se unge cu un albus de ou batut cu zahar si se lasa cca 2 min.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise