Cozonac trandafir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cozonac trandafir

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 cuburi drojdie proaspata (2x25g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250g margarina
  • 500 ml lapte
  • esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei la ochi

Mod de preparare

Se prepara un amestec cu toate ingredientele se lasa la dospit. se divide in mingiute egele de preferinta la masura tavi.

Se intinde fiecare mingiuta si se pune deasupra umplutura: un strat de nutella-ciocolata alba si normala, rahat dat prin zahar tos, praf de cacao (sau cum preferati).

Se ruleaza in interior si apoi se ruleza iar de la in cap, in asa fel incat sa iasa ca o conchilie de melc... se continua si cu celelalte mingiute.

Se unge tava cu unt si pudrata cu zahar, se pun conchiliile in forma de jur imprejur, se introduce in cuptorul incalzit bine si se controleaza aproape de final se unge cu un albus de ou batut cu zahar si se lasa cca 2 min.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise