Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite.
Amestecam faina cu ouale si aromele, peste care turnam laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Framantam cca. 15 min (eu am pus la masina de paine la framantat), apoi fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie patrata, ungem cu untul amestecat cu 6 lg zahar (untul sa fie moale, nu topit), punem nuca macinata, pe care o presam bine, rulam si taiem bucati egale (mie mi-au iesit 7). Le asezam peste caramelul din cratita si lasam la dospit 1 ora. Punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Atentie! Se rastoarna fierbinte, altfel se intareste caramelul.
E un cozonac deosebit, de o pufosenie rara si gust divin. Incercati-l si nu veti regreta!
Sursa: gabrielacara.blogspot.com
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise