Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.
Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 ora.
Cat creste aluatul se prepara umplutura: puneti ingredientele la fiert pana macul e moale. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate. Se intind 2 foi si fiecare se unge cu mac fiert in lapte, apoi se ruleaza. Cele doua rulouri rezultate se impletesc si se pun intr-o tava rotunda captusita cu hartie de copt. Se lasa la crescut in tava cca 30 -45 minute.
Se unge cozonacul cu galbenus batut cu putin lapte si se orneaza cu zahar si mac.
Se da la cuptor pana se rumeneste.
*daca observati din poza o parte a cozonacului meu s-a rupt in timpul coacerii. Tava a fost prea mica. Folositi o tava cu diametrul de 26-28cm sau folositi 2 tavi de chec si faceti 4 rulouri de cozonac care vin impletite, deci obtineti 2 cozonaci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise