Cozonac ieftin si bun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].

Intre timp se pregateste umplutura.

Se incalzeste cuptorul.

Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.

Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc. Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.

Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.

Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul. Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise