Cozonac cu trei umpluturi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar pudra
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 ou pentru uns
  • Pt umplutura de nuca:
  • 20 g zahar tos
  • 60 g miez de nuca
  • 50 ml lapte
  • 4 lg rom
  • Pt umplutura de mac:
  • 30 g zahar tos
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 60 g mac macinat
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lg scortisoara
  • Pt umplutura cu branza:
  • 100 g branza de vaci
  • 1 albus
  • 30 g zahar pudra

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un loc cald.

Se cerne faina, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra, maiaua, galbenusurile, laptele caldut, sarea si se framanta. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se lasa sa creasca la cald 40-50 de min.

Pentru umplutura de nuca, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga nucile macinate, romul, se fierbe cateva minute si se da sa se raceasca.Branza se amesteca cu albusul si cu laptele pudra.

Pentru umplutura de mac, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga macul macinat si se fierbe, amestecand constant, 2-3 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca zaharul vanilat si cu scortisoara.

Se intinge aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in trei, pe lung.Se aseaza pe fiecare foaie, pe mijloc umpluturile.

Se aduc marginile in interior, se lipesc bine cu degetele, si se rotesc pe planseta formand trei suluri potrivit de subtiri.Se impletesc, lasandu-se la capat circa 6 cm.

Se face din aluat o panglica si se prinde la capatul cozonacului.Se aseaza din loc in loc, din centru trei forme mici de metal umplute cu boabe de fasole apasand usor.

Se aseaza intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de min, dupa care se unge cu ou batut. Se coace in cutorul incalzit, la foc mic pt circa 1 ora.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise