Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac

Mod de preparare

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise