Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4oua
  • 1/2l lapte
  • 1kg faina
  • 300g zahar
  • 1/2 cana ulei sau un pachet margarina
  • drojdie
  • sare
  • mirodenii
  • nuca,rahat
  • cacao

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se lasa la dospit.

Dupa ce s-a dospit se toarna peste faina pusa intr-un lighean,se adauga albusurile batute spuma,galbenusurile frecate cu sare,restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,mirodeniile si se framanta.Dupa ce s-a obtinut o coca se pune uleiul putin cate putin si se framanta in continuare Se lasa la dospit cca 1h.Dupa ce s-a dospit se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe blat, se unge cu nuca pisata,amestecata cu cacao si bucatele de rahat.Se ruleaza si se asaza in tava de copt.Se mai lasa la dospit cca 30min dupa care se da la cuptor.Ptr a stii cand e gata se face testul cu un betisor de frigaruie.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise