Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.
Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare.
Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia.
Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).
mpartim aluatul in 2 sau 3 bucati, in functie de marimea tavii incare vom coace cozonacii.
Pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit intindem aluatul. Peste acesta vom preasara nuca amestecata cu nesquik. Rulam apoi aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca. Punem cozonacul in tava si il lasam inca 10-15 minute sa creasca. Dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu ou si pudram cu zahar.
Il mai dam in cuptorul inca incins pentru minute si asta este tot.
Descopera alte retete delicioase pe blogul Diva in Bucatarie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise