-Se incalzeste laptele putin,asa sa tot fie ca apa de vara.Se pune intr-un bol drojdia,putin zahar si un pic de lapte caldut,omogenizam si turnam peste faina intr-un locas in mijlocul fainii,amestecam usor cu o furculita,asa cat sa cuprinda doua linguri de faina si lasam sa creasca.Cand a inceput sa creasca,adaugam untul coaja de lamaie,zaharul vanilat si incepem sa framantam aluatul,adaugand lapte putin cate putin,spre final adaugam ulei si continuam framantarea pana se dezlipeste alutaul de pe degete.Cand aluatul se desprinde usor de pe vas,facem deasupra lui semnul crucii,punem un prosop si il asezam pe o pernuta la crescut.Cand s-a dublat il impartim in doua bucati si facem doua foi dreptunghiulare.Franjuram fiecare foaie pe latime cam 30% cu un cutit special de taiat pizza ,sa obtinem franjuri cu o grosime de circa 1 cm.Punem pe partea nefranjurata jumatate din compozitie si rulam usor.Prindem de margini cozonacul si il asezam in tava unsa cu unt si presurata cu faina.Eu am mai facut un cozonacel in miniatura si am asezat in locul unde se imbina capetele,sa iasa frumos si egal ca inaltime cand il scot din tava.Ungem cozonacul cu ou batut,presuram mac din belsug si il dam la cuptorul incalzit. Il lasam sa se coaca pana se rumeneste frumos,apoi scoatem tava si ungem cozonacul cu putina miere de albine.Sa aveti pofta dragilor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise