Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie. Preparam o maia separat din drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si 2-3 de lapte. Se acopera si se pune sus pe dulap sa creasca pana isi dubleaza volumul. Facem o gropita in mijlocul fainii cernute amestecate cu sarea si punem maiaua. Topim untul pe foc mic. Frecam galbenusurile cu coaja de citrice si punem stafidele la hidratat in rom si coniac dup care le scurgem si punem romul la galbenusuri. Adaugam treptat laptele caldut (nu fierbinte) si framantam aluatul vreo 40 de minute timp in care inmoi mainile in untul topit caldut. Oprim si putin unt pentru a ne ajuta sa intindem aluatul pe masa. Punem in timp ce framantam cubulete de rahat si stafide peste tot in aluat. Asezam bila de aluat intr-un castron mare si curat, o acoperim dupa care o punem cat mai sus la caldura pentru vreo 60 de minute. Fierbem putin ingredientele pentru umplutura pana ce scade laptele. Din acest aluat ies doi cozonaci mari. Se imparte aluatul si compozitia in patru, se aseaza umplutura racita pe fiecare aluat intins pe masa de lucru, se ruleaza dupa care se impletesc cate doua. Se pun in forme si se mai lasa la crescut 30-40 de minute. Eu le-am facut in forma rotunda. Se ung cu galbenus si se dau la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata se stinge focul si se mai lasa putin in cuptorul intredeschis.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise