Aluatul l-am pregatit in felul urmator:
-am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine. Aluatul l-am lasat la framantat si dospit 90 de minute.
Cand a fost gata framantat am intins aluatul si am presarat amestecul de cacao,coaja de portocala,stafidele si ciocolata taiata.
Din acest aluat iese 1 cozonac. Eu l-am facut in tava rotunda pentru efect, este mai deosebit,dar se poate face in tava de cozonac,sau in orice alta forma mai deosebita in functie de ocazie.
Am uns cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu cele 4 linguri de lapte,apoi am pus fulgi de migdale peste ei si am mai lasat 40 de minute la dospit sa creasca bine. Am copt cozonacul in primele 10 minute la foc mai mare sa creasca apoi am redus la 180 de grade si am lasat 40-45 de minute. El se rumenese repede dar ca sa fie copt sigur in interior, trebuie lasat mai mult si verificat cu scobitoare inainte de a-l scoate. L-am asezat la mijlocul cuptorului si sub tava in care i-am copt am lasat tava mare de la aragaz de protectie, asa procedez cu toate prajiturile si nu se ard niciodata(am invatat de la o matusa).
Se poate pune umplutura cu nuci,stafide,rahat,mac dupa gustul fiecarei persoane.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise