Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoreste
S-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte caldut
S-au pregatit si ouale(adica galbenusurile frecate cu restul de zahar si albusurile batute spuma)
Se adauga in vas maiaua ,ouale,se incepe framantatul si se adauga in palma uleiul combinat cu unt(aproape 1 ora se framanta, eu nu pot decat 20 min)
Coaja rasa de lamaie+ cateva picaturi de rom se amesteca la sfarsit si se lasa la crescut(daca e cald in camera treb sa creasca intr-o ora)
Intre timp se ung si tavile cu ulei si pesmet +faina
Cand a crescut aluatul se ia o minge si se intinde pe planseta si se umple cu ce doriti( eu pun in centru crema de nuca cu cacao +stafidele si pe margini rahat)
Se rasuceste foaia si se pune in tava la crescut
Cand a crescut in tavi se baga la cuptor(45-50min-la inceput la foc mic ,apoi moderat)
Nu treb sa mai ungeti cozonacul cu galbenus pt ca iese coaja tare!
Eu ii ung dupa ce i-am scos din cuptor cu miere dizolvata in lapte caldut(iese delicios de-ti vine sa mananci numai coaja!)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise