Cozonac cu ciocolata si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Mod de preparare

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.

5 Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise