Cozonac de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie, rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).

Se amesteca bine si se lasa la racit.

Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).

Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.

Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.

Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.

In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.

Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .

Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise