Cozonac briosa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie proaspata,
  • 150 gr zahar tos,
  • 10 gr sare,
  • 5 oua,
  • 75 ml lapte,
  • 175 gr unt taiat cuburi,
  • 1 ou pentru uns,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie si portocala.
  • [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.]
  • optional - fructe confiate

Mod de preparare

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise