Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul. Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp se pune drojdia care a fost topita cu putina sare si lapte caldut.
In timp ce se framanta se toarna si uleiul caldut, se framanta pana ce incepe sa creasca in mainile tale, sa faca basici, iar aluatul se urata de pe maini. Apoi se acopera cu un servet cald, se lasa la crescut. Intre timp se face umplutura dintr-o cana de zahar si un pic de lapte si nuca ,macinata. Din acest aluat se fac 2 cozonaci. Deci se imparte aluatul in 2 parti egale, se intinde o foaie potrivit de groasa si se intinde jumatate de umplutura, se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se unge cozonacul cu galbenus batut cu o lingura de zahar si se mai lasa la cald inca o jumatate de ora, inainte de a introduce tava in cuptor se mai unge odata cu galbenus. Se lasa la cuptor pana se rumenesc, circa o ora.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise