Cozonac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru doi cozonaci:
  • 1kg.faina,
  • 50 gr.drojdie,
  • 500 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 1 cana de zahar 300g,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.

-se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina,se lasa la dospit.

-in lighean se cerne faina.

-se adauga treptat ouale ,maiaua si laptele se amesteca bine pana la omogenizare se adauga uleiul in compozitie

-aluatul trebuie se se desprinda de pe maini.

-se lasa aluatul la dospit 30 min.

-se prepara umplutura cu 3 linguri cu zahar,2 linguri cacao,nuca si stafide se poate pune si rahat diverse arome

-se imparte aluatul in 2 parti egale se intinde si se umplu.

-se ruleaza cozonacii si se pun in forme

-se ung cu un ou,se presara zahar deasupra se mai lasa 10 min.la dospit in forme apoi se dau la cuptor pentu 60 min la foc potrivit.

Va doresc pofta buna si sa va creasca cozonacii !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise