Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.
Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 lingura zahar. Amestecam zaharul cu drojdia pina se topeste drojdia. Amestecam cu putin lapte si faina, lasam la crescut plamada. Intre timp batem spuma albusul cu zaharul si zaharul vanilat, pina se face ca o bezea punem si galbenusul, mirodeniile si mestecam. Cind plamada este gata, punem albus si galbenus si framintam. Treptat punem laptele caldut, margarina topita si calduta, si stafidele. Punem aluatul la crescut.
Cind aluatul a crescut il impartim in jumatate,intindem foaie si punem umplutura din cacao si nuca macinata. S-au fiecare cu ce umplutura vrea. In tava de cozonac punem hirtie de copt si punem cozonacii ii ungem cu oul batut si cine vrea presara zahar, s-au nuci jumatati. Punem la copt in cuptor la foc potirvit. Cind sunt gata ii incercam cu un pai facut numai pentru asa ceva.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise