Cozonac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faina,
  • 250g zahar,
  • un cub drojdie,
  • un pachet margarina,
  • 1 lingurita sare,
  • lapte o cana,
  • 3 oua,
  • mirodenii coaja de lamaie si portocala,
  • zahar vanilat 4 pliculete Dr.Oetker,
  • nuca,
  • cacao,
  • stafide,
  • 1 ou pentru uns cozonaci.

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.
Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 lingura zahar. Amestecam zaharul cu drojdia pina se topeste drojdia. Amestecam cu putin lapte si faina, lasam la crescut plamada. Intre timp batem spuma albusul cu zaharul si zaharul vanilat, pina se face ca o bezea punem si galbenusul, mirodeniile si mestecam. Cind plamada este gata, punem albus si galbenus si framintam. Treptat punem laptele caldut, margarina topita si calduta, si stafidele. Punem aluatul la crescut.
Cind aluatul a crescut il impartim in jumatate,intindem foaie si punem umplutura din cacao si nuca macinata. S-au fiecare cu ce umplutura vrea. In tava de cozonac punem hirtie de copt si punem cozonacii ii ungem cu oul batut si cine vrea presara zahar, s-au nuci jumatati. Punem la copt in cuptor la foc potirvit. Cind sunt gata ii incercam cu un pai facut numai pentru asa ceva.

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise