Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria din ea, care unora le provoaca arsuri.
Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.
Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.
Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.
Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.
Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.
Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus intr-un bol 200g couscous, sare si unt.
Cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.
Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.
Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise