Cotlete pane în stil portughez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cotlete pane în stil portughez

Ingrediente

  • cotlete cu os
  • 6-7 cãtei de usturoi
  • sare, piper, boia dulce
  • vin alb
  • ulei sau unturã pt. prãjit
  • 2-3 ouã
  • pesmet
  • cimbrisor

Mod de preparare

Am pregãtit niste cotlete cu os de porc ( pot fi si de vacã) asa cum se obisnuieste la tarã la portughezi ; am tinut carnea o noapte în marinatã apoi am scurs-o bine de lichid...de obicei se serveste cu cartofi prãjiti, eu am optat pt. orez :)

1)Condimenteazã cotletele cu sare groasã, piper negru si o linguritã de boia dulce.

Adaugã usturoiul tãiat feliute, vinul cât sã acopere carnea si cimbrisorul.

Lasã la marinat câteva ore.

2)Scoate carnea si scurge-o bine de lichid.

Într-o farfurie se bat ouãle ; în alta se pune pesmetul.

Cotletele se trec prin ouã apoi prin pesmet si se prãjesc în uleiul fierbinte.

Se scot pe hârtie absorbantã.

Se servesc imediat, noi am servit cu orez sãlbatec.

Poftã bunã!

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise