1.Graul bulgur se inabusa conform instructiunilor de pe pachet , se lasa la scurs si la racit.Apoi, se amesteca cu patrunjel , busuioc,sare si piper,3 linguri ulei de masline,2 linguri zeama de lamaie si maslinele taiate rondele.
2.Se spala rosiile si se taie jumatati.
3.Castravetele se curata de coaja ,se taie in jumatate pe lung,se scot semintele cu lingurita si se da pe razatoarea mare.Se sareaza si se lasa 10 minute, dupa care se scurge bine de surplusul de zeama.Usturoiul zdrobit se pune in iaurt,odata cu castravetele ras.Se amesteca si se potriveste de gust cu sare ,piper si 2 linguri ulei de masline.
4.Se sterg cotletelecu un servet de bucatarie,se pun pe gratar si se lasa 3 minute pe fiecare parte.Cand sunt aproape gata ,se stropesc cu uleiul de masline ramas si se condimenteaza cu sare si piper.Dupa plac, se poate turna peste ele zeama de lamaie.
5.Se servesc cotletele cu bulgur si sosul tzatziki.Se orneaza cu jumatatile de rosii.Este de preferat sa se serveasca calde cotletele, insotite de un vin alb sec.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise