Cotlete de miel cu ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 3 picaturi ulei aromat de rozmarin,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate,
  • 40 g unt,
  • 1 legatura busuioc,
  • 1 legatura coriandru,
  • 4 fire de menta.

Mod de preparare

Amestecati uleiul de masline cu cel de rozmarin, ungeti cotletele de miel cu amestecul astfel obtinut si lasati-le sa stea 15 minute la temperatura camerei, ca sa se impregneze bine carnea cu parfumul de rozmarin.

Puneti orezul pe foc, impreuna cu untul si cu ierburile aromate taiate marunt si dupa ce s-a fiert, tineti-l la cald.

Incingeti gratarul (de fonta) si asezati pe el cotletele de miel foarte putin scurse. Lasati-le sa se patrunda 3-4 minute pe fiecare parte si condimentati-le cu sare si piper.

Serviti-le fierbinti, impreuna cu garnitura de orez.

Atentie: Uleiurile esentiale folosite la gatit parfumeaza bucatele fara a avea gustul amarui al plantelor (ca rozmarinul sau cimbrul), dar nu puneti mai mult de 2-3 picaturi!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise