Cotlet de porc cu legume la cuptor

Reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor. Cotlet de porc cu legume la cuptor reteta simpla. Retete cu cotlet de porc. Cotlet de porc la cuptor. Reteta de friptura de porc. Retete de fripturi.

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet de porc cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • 8 coaste afumate de porc
  • cateva ciuperci champignon
  • 6 cartofi
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apă
  • sare după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • O crenguță de rozmarin
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc
  • 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)

Mod de preparare

De sărbători am pregătit reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?). Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

Nu este obligatoriu sa puneti si coaste afumate, dar eu zic sa incercati, gustul este grozav de bun.

Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

Eu zic sa incercati si voi reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor, este un deliciu.

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise