Reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor. Cotlet de porc cu legume la cuptor reteta simpla. Retete cu cotlet de porc. Cotlet de porc la cuptor. Reteta de friptura de porc. Retete de fripturi.
De sărbători am pregătit reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?). Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.
Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.
Nu este obligatoriu sa puneti si coaste afumate, dar eu zic sa incercati, gustul este grozav de bun.
Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.
Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.
Eu zic sa incercati si voi reteta de cotlet de porc cu legume la cuptor, este un deliciu.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise