Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr. fãinã
  • 60 gr. unt
  • sare
  • 1 ou
  • se poate folosi si aluat foietaj din comert
  • Umplutura:
  • 1 ceapã micã tocatã
  • 2-3 cãtei de usturoi tocati
  • cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa
  • 1 conservã de ciuperci
  • piper, sare, ierburi aromate
  • otet balsamic
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • Decor:
  • fire de cepsoarã

Mod de preparare

Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.

Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.

1)Pt. aluat:

Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.

Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.

Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.

2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.

3)Pt. umpluturã:

Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.

Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.

Sare si piper.

4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.

Am decorat cu fire de cepsoarã.

Poftã bunã!

Multumesc Tania :) Bj

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise