Cosulete cu martipan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 lingurite scortisoara Kotanyi;
  • -250 g faina;
  • -200 g unt/ margarina Rama ;
  • -100 g zahar;
  • - 1 punguta cartofi de martipan Zentis

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 lingurite de scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.

Se incalzeste cuptorul.

Se foloseste tava de briose.Se aseaza aluatul in fiecare forma de briosa lipind cu mainile aluatul pe peretii tavii si apoi facem mici impletituri ce se pun ultima data la gura cosuletului.Manerele impletite si ele tot din acest aluat se fixeaza cu o scobitoare daca nu stau bine.Se coc cosuletele si se servesc reci umplute cu cartofi din martipan.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise