Costite caramelizate si cartofi copti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii:
  • 8 cartofi de mărime medie
  • 1,5 kg de costiţe
  • o portocală
  • un ardei iute
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de sos de soia
  • o rămurică de rozmarin
  • 2 rămurele de pătrunjel
  • o rămurică de cimbru
  • 6 frunze de salvie
  • 10 boabe de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de piper negru
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de sare

Mod de preparare

Porţionaţi carnea în bucăţi de câte 3 sau 4 costiţe şi puneţi-le într-o tigaie cu o linguriţă de ulei de măsline încins, câte un minut pe fiecare parte, apoi le scoateţi.

Spălaţi portocala, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul, salvia şi ardeiul iute; curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care apoi îl daţi prin presă. Tocaţi ardeiul iute, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul şi salvia. Răzuiţi coaja de la portocală.

Într-o cană amestecaţi usturoiul presat, ardeiul tocat, mierea, sosul de soia, piperul roşu, şi negru, 2 linguriţe de ulei de măsline, o linguriţă de sare, pătrunjelul, cimbrul, salvia şi coaja de portocală. Cu această compoziţie ungeţi costiţele şi le puneţi la cuptor, într-un vas termorezistent, pentru 60 de minute, la 230 de grade.

Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi peste ei rozmarinul tocat şi sarea şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi îi aşezaţi lângă costiţe, pe farfurie. Asezonaţi cu pătrunjel şi stoarceţi zeama de la portocală peste ele.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise