Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.
Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.
Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.
Se serveste calda .
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise