Alentejo:
Este o regiune a Portugaliei.
La Sud se invecineazã cu Algarve, bucãtãria Alentejana este foarte apreciatã in toatã tara, fiind bogatã in grâu si vin, pâinea apare ca aliment principal fiind folosit frecvent in supe de usturoi cu coriandru "Açorda" tocãnitã de miel (Ensopado de borrego) costitã (Entercosto com migas)...
Dulciurile au la bazã, ouãle,migdalele si gila (dovleac confitat).
Vinul alentejan este renumit in toatã lumea si este foarte des folosit la marinatele din carne.
Aceastã costitã cel mai des se face cu pãine inmuiatã in apã fiartã cu usturoi si coriandru, se stoarce bine si se prãjeste putin in uleiul in care sa prãjit carnea si 1 lingurã de otet.
*Vinha de alho, este o pastã fãcutã din: ardei, usturoi,vin,dafin, sare si piper.Se poate face acasã sau cumpãra...
1)Carnea se condimenteazã cu sare putinã, piper,vinha de alhos, usturoi, dafin, sucul de la jumate lãmâie si vin.
Se lasã la marinat cel putin 12 ore.
2)Stoarce bine carnea de marinatã si prãjeste in uleiul de mãsline.
Toarnã marinata si lasã sã scadã bine.
Serveste carnea cu coriandru tocat si restul de lãmâie.
Prãjeste cartofii tãiati cubulete, scurge si condimenteazã cu sare aromatã, sofran si cepsoarã.
Astãzi am fãcut garniturã de cartofi in loc de pâine (migas).
Poftã bunã!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise