Carnea de miel se pune la marinat astfel :1 capatana de usturoi, 1 ceapa alba, sare, boia, piper, frunze de leurda, 1- 2 linguri de ulei, 1 cana de vin alb, se lasa peste noapte in frigider.
Separat se fierb legumele al dente, deci fierte pe jumatate se scot si se calesc in unt, dupa care se scot si se pregatesc pentru a se aranja in coronite si in tava.
Dupa ce se scoate carnea din marinata, se aranjeaza sub forma de coronita, se leaga cu ata de bucatarie, aranjand cu grija coronitele si bucatile de carne in tava, legumele se pun in coronite si in tava. In tava a fost pus ulei, ceapa verde, usturoi zdrobit 2-3 catei, cimbru, 1 lamaie taiata rondele si o cana de vin daca nu este suficient se va completa cu apa, se sareaza pipereaza si se da la cuptor. Se lasa 15 minute la cuptor dupa care se scoate tava si se va picura cele doua linguri de coniac pe bucatile de carne si se va introduce din nou la cuptor aproximativ 30 de minute, timpul este in functie de aragazul fiecaruia, de preferat este sa se verifice si cand considerati ca este bine facut opriti aragazul si aranjati mancarea in farfurii.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise