Coronita cu fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g.faina,
  • 25g.drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 linguri zahar,
  • 150 ml. lapte caldut,
  • 4 linguri ulei;
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii fructe de padure(congelate),
  • 5 linguri dulceata de mure,
  • 1 cana fulgi de porumb zdrobiti,
  • 3 linguri gris;

Mod de preparare

1.Intr-un castronel,se dizolva drojdia cu sarea si 1 lingura de zahar in lapte caldut si se lasa sa stea 10 minute intr-un loc cald.

2.Intr-un castron mare,se amesteca restul de zahar cu uleiul si vanilia pana se dizolva zaharul.Se adauga amestecul de drojdie ,galbenusurile ,uleiul si faina si se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat moale.

3.Se rastoarna aluatul pe planseta presarata cu faina,se framanta pana devine elastic si neted ,circa 6-8 minute.Se pune aluatul intr-un castron uns,intorcandu-se ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa intr-un loc cald sa creasca pana i se dubleaza volumul ,circa 1 ora.

4.Se rastoarna pe planseta si se imparte in doua.Se intinde fiecare portie intr-o foaie dreptunghiulara.Se acopera uniform cu umplutura pana la 1 cm. de la margini.Se ruleaza ,incepand cu latura lunga .

5.Se pune fiecare coronita cu marginea in jos pe o tava de copt unsa;se lipesc capetele,formand un inel.Cu un foarfece de bucatarie se taie pe margine doua treimi din grosime spre centrul inelului,la interval de 2,5 cm.

6.Se separa usor feliile ,se rasucesc putin ,sa se vada umplutura si se coc 20 minute in cuptor preincalzit.Se pudreaza cu zahar praf, optional

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise