Se amestecă drojdia cu mierea şi lapte călduţ, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenţa smântânii. Făina, sarea, coaja de lămâie, esenţa se amestecă, drojdia crescută se pune şi ea, precum şi restul de lapte pentru a obţine un aluat destul de tare. Frământăm, punem
într-un castron acoperit să crească până îşi dublează volumul(cam 1 oră).
Între timp, ne pregătim cremele de uns, separat.
Frământăm să scoatem aerul, împărţim în două. Întindem un dreptunghi cu grosimea de 1 cm, pe blatul presărat cu făină. Ungem foaia cu amestecul format din unt+zahăr+scorţişoară. Rulăm, facem 2 suluri, le tăiem pe lung cu un cuţit ascuţit, apoi le adunăm şi le unim ca pe un fel de covrig. Punem în tava rotundă unsă cu unsoare.
A doua parte se întinde tot aşa, dar un dreptunghi mai lung şi mai subţire. Se unge cu crema de brânză şi se rulează. Se înconjoară „covrigul” aşezat în mijlocul formei. Se fac nişte tăieturi în rulou. Se lasă vreo 15 minute să crească, apoi se unge cu gălbenuş bătut.
Se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumeneşte bine. Se lasă la răcit, acoperit.
Arată interesant în secţiune şi e bună cu un pahar de vin roşu Merlot cu Pinot Noir. Bun cupaj!
La multi ani, România!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise