Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar rezultatul este grozav.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 750 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 130 g unt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • un borcan de 370 g de gem/magiun
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Reteta de cornuri pufoase cu gem o fac destul de des. Este simpla, delicioasa si se prepara foarte simplu, iar rezultatul este minunat.

Intai punem drojdia la crescut cu putin lapte cald si putin zahar (din cantitatile date).

Topim untul, incalzim laptele si batem usor ouale cu sarea, zaharul tos si cel vanilat.

Cernem faina intr-un bol, adaugam untul, laptele caldut, ouale batute si drojdia activata. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim vasul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Apoi impartim aluatul in 4 bucati, pe care le intindem in forma rotunda. Taiem fiecare cerc in 8 bucati, iar capetele le crestam putin sa putem da forma de corn. Punem la baza fiecaruia cate o lingurita de gem ( care sa nu curga) si rulam.

Asezam cornurile in tavi tapetate cu harie de copt sau covorase de silicon. Le mai lasam la dospit in jur de 20-30 de minute. Apoi le ungem cu ou batut si le coacem 35-40 de minute (180 de grade C, cuptor preincalzit) sau pana cand se rumenesc frumos.

Obtinem niste cornuri pufoase, aromate si foarte gustoase.

Recomand reteta de cornuri pufoase cu gem cu mare incredere, este minunata!

La fel si reteta de cornuri bicolore, cornuri pufoase cu rahat sau mini cornuri cu nuca si cacao. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise