Cornuri "minune"

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura
  • 350g carne tocata(porc,vita sau in amestec)
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou
  • Aluat
  • 750g faina
  • 5 linguri margarina
  • 400 ml. lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata(cat o nuca daca-i proaspata)
  • 1 ou(pentru uns)
  • chimen sau susan

Mod de preparare

In putin ulei calim ceapa,adaugam carnea,condimentam dupa gust si lasam la innabusit cca.10min.Adaugam oul si mai lasam pe foc 4-5 min amestecand sa nu se prinda de tigaie.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Inainte de folosire scurgem bine de grasimea lasata de carne.

Din faina,margarina,lapte,sare,zahar,drojdie si ou facem un aluat potrivit(nici tare,nici moale;daca aluatul e prea tare cornurile nu vor mai fi pufoase) pe care-l impartim in trei.Fiecare bucata se intinde sub forma rotunda pe o suprafata pudrata cu faina si se taie cu pintenul in 8 buc.Se pune pe fiecare triunghi o jumatate de lingura din umplutura de carne si se ruleaza in forma de corn.

Se aseaza cornurile in tava,6-8 buc max.(isi dubleaza volumul),se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ o ora.

Preincalzim cuptorul la 180C,ungem cornurile cu ou batut si presaram putina sare si chimen(sau susan).Le punem la copt cca.25min sau pina devin aurii.Se iau de pe tava si se pun intr-un vas pe care-l acoperim cu-n servet(se pastreaza moi si nu se usuca).

Umplutura de carne poate fi inlocuita cu branza feta sau telemea zdrobita si amestecata cu 2-3 linguri de smantana(dupa preferinta).

O reteta super care merita incercata.Musafirii vor fi impresionati de la prima imbucatura.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise